Wij werken uitsluitend met psychologische en wetenschappelijke testen. Een Studie- en Beroepskeuze onderzoek kan helpen bij het (her)oriënteren op de juiste studierichting,  masterkeuze en toekomstige beroepsmogelijkheden.

Er wordt gekeken naar de verschillende aspecten die relevant zijn voor het functioneren in studie en later werk: intellectueel niveau, aanleg en vaardigheden, groeimogelijkheden en grenzen. Ook het persoonlijk functioneren, als aard en stijl en ten slotte het gebied van waarden en normen, ambities, idealen en interesses in studie/werk. We onderzoeken je studievaardigheden, je gedrevenheid, je vermogen om met druk om te gaan, je interesses, motivatie en intelligentie.

Op basis van de resultaten uit dit onderzoek kunnen wij je een goed beeld geven van jou mogelijkheden. Vervolgens stellen we, in overleg met jou en je ouders, studies voor die goed bij jou aansluiten. Wij stellen een aantal concrete studies voor, maar jij beslist uiteindelijk wat het wordt. Het gaat ten slotte om jouw leven en jij bepaalt hoe dat zal verlopen. Aan de hand van al deze onderzoeksresultaten en een uitgebreid interview worden realistische suggesties gedaan voor de best passende studiekeuze!!

Daarnaast kan 2eXplore middelbare scholieren helpen bij het kiezen van het juiste profiel/sector, masterkeuze gericht op de toekomst.

2eXplore staat voor:

Psychologisch adviesbureau met landelijke bekendheid, drie vestigingen en toch kleinschalig

Maatwerk: persoonlijke aandacht en betrokkenheid

Wetenschappelijk psychologische tests op maat

Alles-in-één: onderzoek en analyse, terugkoppeling aan kandidaat en (eventueel) ouders, persoonlijk
rapport en een uitstekende nazorg kosteloos

Gratis toegang tot de gezaghebbende https://keuzegids.nl

Professioneel: 2eXplore heeft jarenlange ervaring met het geven van studieadviezen

Kennis: 2eXplore heeft een uitgebreide en actuele kennis van (nieuwe) studies, eisen, steden, kwaliteit van de verschillende opleidingen, aanmeldprocedures, open dagen, meeloopdagen, studiekeuzecheck, loting en selectiecriteria

Focus altijd op talenten!

Aansluitend bieden wij, indien nodig, TOP-studie(keuze)begeleiding. Neem voor hulp bij al deze facetten van Studie- Profiel- Master- en Beroepskeuze gerust contact met ons op of app ons op:  M 06 55 12 89 59

Of je nu op het Vmbo, de Havo of het Vwo zit of op het MBO, HBO of WO, in alle gevallen kijken we naar jou, je wensen en talenten en geven we je een passend concreet advies. Ook als je bent vastgelopen in je studie, of je kunt de motivatie er niet meer voor opbrengen, helpen wij je graag.